Är Bitcoin Hedge ett hett ämne eftersom den amerikanska Fed skriver ut mer pengar?

I ett brev till investerare som släpptes den 29 juli noterade Pantera Capital VD Dan Morehead att den amerikanska centralbanken (Fed) hade skrivit ut en chockerande summa pengar för att bekämpa den Coronavirus-framkallade finanskrisen.

“USA skrev ut mer pengar i juni än under de första två århundradena efter grundandet,” skrev Morehead, “och tilllade att USA: s budgetunderskott på 864 miljarder dollar var större än den totala skulden som uppstod under de senaste två århundradena.

Sedan mars har den amerikanska regeringen ökat sin monetära verksamhet och försökt att återuppliva en kämpande ekonomi som har varit oförmögen av COVID-19 efteråtgärder

Sådana ansträngningar har inkluderat ett stimulanspaket på 2 biljoner dollar, som inbegrep utsläpp av kontanter till amerikanska medborgare. Och fler medel kommer sannolikt att fördelas snart innan de nuvarande stimulanspengarna snart når sitt slut.

Detta har föranlett Morgan Creek Digital medgrundare Anthony Pompliano att föreslå i en nyligen YouTube Livestream att dollarn inflationen under de senaste årtiondena kräver att individer exit kontanter i olika tillgångar, inklusive Bitcoin.

Är BTC-priser immun mot hyperinflation?

Som en decentraliserad och gränslös digital valuta som är fri från myndighetsreglering har Bitcoin framkommit som en potentiell säkring för traditionella marknader och nationella fiatvalutor. Den digitala tillgången har en högsta tillförsel på 21 Mynt , vilket skyddar den mot värdutspädning. För detta skulle detta attribut bitcoinpriser kunna bli ännu mer betydelsefulla eftersom Federal Reserve: s pengarskrivare fortsätter att stiga upp till löjliga nivåer.

Pantera Capital verkställande direktören framhöll den resulterande inflationen från så extremt stimulanspolitik som huvudorsaken till att folk bör komma ur fiatpengar och till Bitcoin, som är immun mot hyperinflation.

För att lägga till detta känslan konstaterade Anthony Pompliano i en ny intervju att Bitcoin Trader, som en global hedgefond, har stelnat över tid och uttryckt en växande säkerhet i detta koncept.

Pompliano citerade maj 2019 som ett exempel på att Bitcoin priset till och med rörde sig i motsatt riktning av S&P 500-indexet och guld mitt i handelskrig och annan global marknadsinstabilitet.

Detta kallas en negativ korrelation för Bitcoin, som blir verkligen viktig som en slags global säkring mot hyperinflation eller instabilitet och gör att investerare kan diversifiera sin förmögenhet och lägga till ett lager skydd för sina fiat-innehav.

USA: s stimulans kan öka Bitcoinpriserna högre

I en tweet den 22 juli föreslog Tvillingar Winklevoss, VD för Gemini-utbytet, att USA: s statliga utgifter skulle kunna leda till stigande BTC-priser och tilllade att den aggressiva Fed-stimulansen fortsätter att sätta scenen för tillgångens nästa Bull Run.

Bitcoin är för närvarande i början av en imponerande trend efter att den bröt igenom $ 10K nivån tidigare denna vecka.

Related Posts