Bitcoin i september: FinCEN Files, digitale euro og minedrift i Kasakhstan

September måned er bag os, så det er tid til en månedlig oversigt. Hvad var de mest kontroversielle Bitcoin-nyheder?
Køb Bitcoin i værdi af 1000 euro uden provision? Kom godt i gang på Bitvavo

Men først: prisen. I begyndelsen af ​​måneden var prisen på $ 11.900. Det sluttede måneden (og også kvartalet) på $ 10.850, en nedgang på næsten 10%.

Bitcoin måned

Bitcoin-magasinet indeholdt også en række artikler til den startende Bitcoiner i september. Således gik Satoshi, historien og søjlerne forbi. Vi fortsatte med en forklaring på noder, minearbejdere, private nøgler og blockchain for at afslutte med mere grundlæggende emner som programmerbarhed og privatliv.

2. september: Kasakhstan

Kasakhstan meddelte i begyndelsen af ​​måneden, at de planlægger at rejse 700 millioner dollars for at udvide sine mineaktiviteter. Landet er en af ​​de største producenter, der omdanner elektricitet til satoshier.

Rygterne har foregået i nogen tid, men Bagdat Mussin, minister for digital udvikling, bekræfter over for Reuters nyhedsbureau, at de er “i samtaler” med forskellige investorer.

Landet hævder at have 6% af den samlede computerkraft i Bitcoin-netværket. 13 placeringer er allerede i brug, og der er planlagt yderligere 4 placeringer.

2. september: Record for Lightning

Bitcoin Lightning Network ramte også en ny rekord i begyndelsen af ​​måneden. I alt blev $ 12,4 millioner gemt i betalingskanaler!

I august måned oplevede netværket den største stigning nogensinde med 1.581 nye noder. Dette var en stigning på 26%.

10. september: alliance for patenter

Jack Dorsey, administrerende direktør for Twitter og Square, kom med et initiativ midt i måneden for at holde Bitcoin open source så meget som muligt. Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) er en nonprofit organisation med et klart mål: COPA ønsker at forhindre patentering af nyttige teknologier.

Ifølge Square er dette et stort problem i teknologiverden, ifølge virksomheden sikrer det en langsommere udvikling af innovation.

For at deltage i COPA skal medlemmer give et løfte: deres patenter skal være tilgængelige for alle i organisationen. Enhver part, der tilslutter sig dette, kan derfor bruge patenter fra, i dette tilfælde Square.

11. september: digital euro

Christine Lagarde meddelte til Bloomberg nyhedsbureau, at den digitale euro kommer. Det var en af ​​de første gange, at Den Europæiske Centralbank talte så åbent om sin egen digitale centralbanks digitale valuta.

Lagarde kaster det på valgfrihed. Borgere inden for euroområdet skal have flere valgmuligheder at vælge imellem, når det kommer til at betale og spare. Men hendes ord genklanger også: vi skal ikke være en tilhænger, men en trendsætter.

12. september: Jakten på Bitcoin Lightning Netowork

Internal Revenue Service (IRS) iværksatte lukrative aktioner i midten af ​​september. De amerikanske skattemyndigheder udstedte en præmie for folk, der sikrer, at de sporer betalinger via Monero eller Bitcoin Lightning Network.

Internal Revenue Service (IRS) ønsker også at få bedre greb om betalinger, der går gennem Lightning. Derfor leder den føderale organisation efter fungerende prototyper af applikationer, der kan hjælpe dem med dette.

I slutningen af ​​måneden meddelte IRS, hvem der kunne vinde $ 625.000. Virksomheden Chainalysis og Integra FEC, et Texas-selskab, er valgt til næste fase.
12. september: Et skridt for Taproot

I midten af ​​september tog Bitcoin Core et skridt i retning af Taproot. Udvikler Pieter Wuillle delte på Twitter, at en første opdatering til (en nyere slags) digitale signaturer er blevet føjet til biblioteket.

Det var BIP340, der er blevet føjet til biblioteket libsecp256k1. Det er et vigtigt skridt at implementere Schnorr-signaturer. Dette er igen en del af Taproot, en funktion, der gør Bitcoin-betalinger billigere, men hovedsageligt giver mere privatliv.

14. september: Kritisk fejl kunne lukke Bitcoin

Faktisk er dette ikke nyheder fra september 2020, men du kan bedre tilskrive det til 2018. På det tidspunkt var der en fejl i protokollen, der kunne have resulteret i, at hele netværket af noder blev offline i 2018. Dette problem er siden blevet rettet og løst. To udviklere rapporterede om dette den 14. september.

Braydon Fuller og Javed Khan arbejdede allerede på det i 2018 og løste problemet kaldet INVDoS. Dette står for Inventory Out-of-Memory Denial-of-Service Attack. I september offentliggjorde de forskningsopgaven, der beskrev, hvordan de fandt fejlen i andre blockchains og klienter.