Litecoin kan een opwaartse trend hebben ingezet…

  • Litecoin is uitgebroken uit een aflopende wig.
  • Er is lichte weerstand op ₿0.00492 en grote weerstand op ₿0.0055.
  • De prijs heeft een langdurige dubbele bodem gecreëerd.

Op 25 juni is de Bitcoin Code in Litecoin(LTC) prijs uitgebroken uit een dalende wig. Na een week lang te hebben geretrocedeerd, begon de koers aan een opwaartse beweging die nog steeds aan de gang is.

De Litecoin prijs werd sinds 1 juni binnen een dalende wig verhandeld. De prijs brak uit de wig op 25 juni te midden van een bullish engulfing candlestick. De volgende dag daalde de koers echter aanzienlijk.

Litecoin vangt een Bounce

Deze daling voltooide ook een dubbele-bodempatroon ten opzichte van de prijs op 18 mei.

Daarna begon LTC aan een opwaartse beweging die nog steeds aan de gang is. Vandaag bewoog de koers zich boven het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA), ook al is de koers nog niet dicht bij het gemiddelde gekomen.

Het dichtstbijzijnde weerstandsgebied is te vinden op ₿0.00492.

De twee uur durende grafiek laat zien dat LTC een stijgende steunlijn volgt sinds het begin van de opwaartse beweging. Daarnaast laat het zien dat de koers is uitgebroken uit het kleine ₿0.0047 weerstandsgebied.

Er ontwikkelt zich wat bearish divergentie in de RSI, wat aangeeft dat de beweging zijn kracht begint te verliezen. Het volume was echter het hoogst tijdens de meest recente bullish candlestick, waardoor een deel van de divergentie teniet werd gedaan.

Daarom zou het zinvol zijn als de koers verder zou stijgen in de richting van het in de vorige paragraaf geschetste weerstandsgebied, alvorens te dalen naar de samenvloeiing van dit steungebied / deze lijn.

Langetermijnbeweging

Cryptocurrency handelaar @TheEWguy verklaarde dat de correctie voor Litecoin waarschijnlijk zijn einde nadert en dat hij verwacht dat een bullish reversal zal blijken.

De lange termijn grafiek is het eens met deze beoordeling, aangezien LTC een lange termijn double-bottom heeft gecreëerd in combinatie met een bullish divergentie in de RSI. Daarna brak de koers uit van een dalende weerstandslijn die eerder al bestond sinds 1 februari.

We zien echter het belang van het ₿0.005 weerstandsgebied, dat eerder als steunpunt fungeerde. Hoewel de koers er bijna zeker lijkt te komen, kunnen we nog niet bepalen of deze zal uitbreken, zeker niet bij de eerste poging.

Als het lukt om uit te breken, zou het volgende weerstandsgebied te vinden zijn op ₿0.0072.

Tot slot is de Litecoin-prijs mogelijk een bullish trend begonnen. Echter, door de aanzienlijke overhead weerstand die nog te overwinnen is, is deze trend nog niet bevestigd.

Related Posts